Hulladékfelfedező

Hulladékfelfedező

A Hulladék Felfedező applikációs csapatjáték egy a telephelyen végig vezető geocaching kalandjáték.

A fejlesztés teljesen egyedi. Egyszerre kalandos mégis oktató játék, elméleti információk mellett tapasztalati tudáshoz jutnak a gyermekek, miközben a felfedezés, kincskeresés élménnyé teszi a programot.

A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel.

Az teszi izgalmassá a kalandot, hogy a MiReHu telephelyén számos hulladékkezelési tevékenység végzése folyik (pl. szelektív hulladék válogatás, hulladék darálás és tömörítés, újrahasználati központ), ezért már egyetlen játék alkalmával is számos technológiai megoldással és hulladékfajtával, illetve annak kezelésével találkozhatnak a gyerekek.

Így élményformában szerezhetnek olyan tudást, amely segíti őket a fenntartható, környezettudatos életmód felé fordulásban, közösségi formában.

A játék során az applikáció vezeti végig a csapatokat a telephelyen és ismerteti meg őket az adott állomáshoz kötött ismeretterjesztő tananyaggal, ahol a megkapott információk alapján a megállóknál elhelyezett kincset rejtő ládákat kell kinyitniuk, melyhez 4 anyagában hasznosítható hulladék szolgál kulcsként. A láda 4, a hulladékok alakjára jellemző nyitófelülelettel rendelkezik, amelyet egy hulladék nyit csak ki. A ládákban a 8 állomáson végig haladva és a kérdésekre jól válaszolva egy-egy puzzle elem szerezhető meg, a játék végén a társaság kabalafigurája rakható ki, így válik a tanulás kincskereséssé.

A Hulladék Felfedező applikációs játék a MiReHu meglévő szemléletformáló tevékenységeinek részévé vált, a különböző programcsomagjaink keretén belül elérhető az év teljes időszakában az érdeklődők számára.

További részletek ide kattintva.