MÚKI, a varázslatos hókus

MÚKI, a varázslatos hókus

Hol volt, hol nem volt, a balatoni strandokon túl, a Gellért hegyen is túl, még az egri váron is túl volt egyszer egy csodálatos királyság. A királyság területe a Bükk lábától a Sajóig ért, melynek völgyében a Szinva patak csordogált. A nép felett egy jó király uralkodott, akinek a vágya az volt, hogy harmóniában éljenek az emberek vigyázva a természet adta csodákra. Ennek érdekében a király katonái kukás autókkal járták az utcákat esőben, hóban, fagyban, sárban és óriási hőségben is azért, hogy a városban ne legyen sehol se szemét, így gondoskodva a tiszta környezetről nap mint nap. Az idő haladtával a király még tovább szerette volna fejleszteni a királyságát. Azt akarta, hogy a környezettel való összhangban lévő élet minden ember számára elérhető legyen, vagyis még kevesebb szemét keletkezzen a házaknál és még tisztább legyen a környezet. Így egy napon a király magához hívta a bölcs környezetvédelmi tanácsadóit, hogy megvitassa velük a helyzetet. Arra jutottak, hogy a varázslók segítségét kell kérniük, ezért felhívást tettek közzé a világ összes varázslójának számára, hogy varázsoljanak olyan gépet vagy élőlényt, amely megoldást jelenthet ebben a helyzetben a királyságnak. A felhívásra rengeteg varázsló jelentkezett és sorra hozták a találmányaikat. Volt, aki hatalmas kukára erősített robotkarokkal működő gépet hozott, volt, aki harcos pandát alkotott, aki fegyelmező ütéseket mért a szemetelőkre, de volt olyan is, aki szemét evő elefántot álmodott meg a feladat megoldására. Sajnos azonban egyik varázslat sem jelentett megoldást, egy idő után mindegyik varázslat kevésnek bizonyult. A király nagyon elszomorodott, már nem is akart varázslókkal találkozni. Míg egy napon megjelent Mira a miskolci varázslókisasszony, aki a király elé állt és így szólt:

- Üdvözlöm jó királyom! Elhoztam varázslatos lényemet. Ő itt MÚKI, egy hód és egy mókus keveréke, tehát egy hókus!

- Üdvözöllek Mira! Mire? Húúú! Mára? Egy hókus megoldás a problémára???

- Igen!

- Nem gondolom, hogy segíthet nekünk. Hiszen járt itt már minden csodálatos gépezet, melyek gyűjtötték, válogatták és még égették is a szemetet, de hosszú távon valamennyi vagy kudarcot vallott vagy elromlott. Ezekkel a szuperképességű modern gépekkel szemben mégis milyen tehetsége lehet egy hókusnak?

- A legnagyobb! Tiszta a szíve és okos a feje! MÚKI meg tudja tanítani a város összes lakójának, hogyan kell viselkedniük, hogy szép és tiszta maradjon a környezetünk. Segítőszándéka kifogyhatatlan, barátságos szíve megnyerő, kitartása a jó ügy mellett határtalan. Jó kedvvel végzi munkáját, mert úgy gondolja, hogy talentumával jobbá tudja tenni a világot!

A király nagyon megdöbbent, hiszen nem is gondolta volna, hogy a legnagyobb szuperképesség a tiszta szívből, a jó akaratból és az éles észjárásból fog származni. Örömében azonnal berendezett egy hatalmas épületet MÚKI-nak, ahol lakhat és bemutathatja mindazt a sok praktikát, amely segít abban, hogy kevesebb hulladékot termeljenek az emberek. Azóta rengeteg gyerek találkozott és játszott vele és ha te mindezt nem hiszed el, akkor menj a MiReHu Nonprofit Kft. telephelyére és járj utána!