Biogyűjtés

A MiReHu Nonprofit Kft. új pilot program keretében 2022. szeptemberében útjára indítja a települési vegyes hulladék biofrakciójának, vagyis a konyhai hulladéknak a gyűjtését. A kísérleti programban Kistokaj település háztartásai vehetnek részt.

A hulladékgyűjtés optimális feltételeinek megteremtése érdekében Társaságunk kültéri és beltéri edényt is biztosít a háztartások számára. A beltéri edény funkciója az, hogy a konyhai frakció gyűjtését kényelmesebbé tegye és már főzés közben rendelkezésre álljon. Ezzel elősegítve azt, hogy ez a hulladékáram a megfelelő helyre kerüljön.

A helyes biofrakció gyűjtéshez fontos tudni, hogy mely hulladékok kerülhetnek az edénybe. Ehhez társaságunk a kültéri edény oldalán és szórólapon tájékoztatja a projektben önkéntesen résztvevő háztartásokat. Az edényben elhelyezhető hulladékok listáját tartalmazó tájékoztatót letöltheti ide kattintva.

Fontos, hogy a biohulladék gyűjtőedénybe kizárólag olyan hulladékáramok kerüljenek, amelyeket megjelöltünk, tekintettel arra, hogy a folyamat végén ezek a hulladékok nem komposztálón, hanem a miskolci biogáz üzemben kerülnek majd hasznosításra, melynek szigorú átvételi feltételei vannak.

Felhívjuk a projektben résztvevő háztartások figyelmét, hogy amennyiben Társaságunk azt tapasztalja, hogy az edény az ürítési napon három egymást követő alkalommal nem került kihelyezésre, úgy kollégáink gondoskodnak azoknak visszavételéről.

Amennyiben lemaradt az edények helyszíni osztásáról, de mégis szeretne részt venni a kísérleti programunkban, kérjük keresse kollégáinkat a titkarsag@mirehu.hu e-mailcímen az edények átvételét illetően.

Hamarosan további információkat osztunk meg honlapunkon a biogyűjtéssel kapcsolatban!

Dokumentumok